De eerstvolgende donateursavond is zaterdag 2 november 2019 van 20.15 tot 22.30 uur in Café Het Huis van Egmond, Burgemeester Hoogenboomlaan 35, 1718 BH Hoogwoud.

De toegang is voor donateurs gratis, anders bedraagt de entree € 5,00. In verband met het opstellen van de zaal en het klaarzetten van de stoelen verzoeken wij u vriendelijk door te geven of u aanwezig zult zijn: 0226-354702 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Presentatie "Voorbij de einder"

Lief en leed van pittige moide en stoere joôs

  • Kent u de legende rond het ontstaan van de Westfriese kap?
  • Bloed, strijd, en tranen in Westfriesland?
  • Een 'moetje' en afscheid van een zeeman?
  • De enerverende levens van de regentendochters?
  • De voorvechtsters van de emancipatie?
  • Uw eerste dansles?

Tijdens de presentatie wordt u meegenomen met een reis door de tijd vanaf de 10e eeuw. Voor de pauze vertelt Marij Pietersdr, logement houdster in Hoorn, over het leven in de tijd van de VOC en de bijzondere gebeurtenissen die eraan vooraf gingen. De glorietijd maar ook de keerzijde van de glans van de Gouden Eeuw komen aan bod.

Na de pauze gaat het over de boeiende 19e en turbulente 20ste eeuw. Zeker de voorvallen uit de laatste eeuw zijn een feest van herkenning en maken de tongen los. De geschiedenis van Nederland en Westfriesland, onbekende gebeurtenissen en anekdotes, blijken leuker te zijn dan menigeen dacht.

Extra aandacht krijgt de lokale geschiedenis.

 

 

Website designed and build by Déanluma